Terug naar Agenda

Marloes Mulder MSc

Spreker Marloes Mulder MSc

Kanker, mijn guilty pleasure

Marloes, eenenveertig jaar, is partner, samen met haar ex vriend en de ex van haar ex bij een consultancybedrijf in de farmaceutische industrie en woont zowel in België als in Nederland. Ze woonde eerder in Italië, Noorwegen en Amerika, waar ze modellenwerk deed en Engelse en Nederlandse les gaf. Ook reisde ze af naar Pakistan met haar Pakistaanse vriendje en overleefde twee keer borstkanker. Marloes schreef over haar ziekte om haar omgeving op de hoogte te houden van haar wel en wee, maar haar ervaringen bleken geen clichés.

Haar verhaal vertelt over de medische molen waar ze in terecht kwam als argeloze eenendertiger, waarbij de ziekte, maar vooral de aannames over de ziekte, haar dwongen om zich schrap te zetten voor alles wat er ging komen. Want kanker is zo vreselijk.

Toen bleek het allemaal best mee te vallen. Echter, tijdens de openbaring dat kanker niet het ergste op de wereld was, raakte ze wel verslaafd aan complimenten en schouderklopjes van artsen, familie en vrienden over hoe flink ze was en hoe goed ze de Big C aan t doorstaan was. Maar met haar herstel verstomde de positieve aandacht, en gaandeweg brak een donkere periode aan…

© 2023 De Laborant | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Door Doreen | Technische realisatie Sieronline B.V.