Terug naar Agenda

Dr. Maura Dantuma

Spreker Dr. Maura Dantuma

Hybride beeldvorming van de borst met fotoakoestiek en ultrasound tomografie: klinische ervaringen en toekomstperspectieven

Mijn naam is Maura Dantuma, ik ben onderzoeker aan de Universiteit Twente. Ik houd me vooral bezig met de ontwikkeling van nieuwe beeldvormende technologie├źn die gebaseerd zijn op de interacties van licht en geluid met het lichaam. In de afgelopen vijf jaar maakte ik deel uit van een groot Europees consortium waarin een nieuw systeem voor de beeldvorming van de borst is ontwikkeld. Het systeem is multimodaal en maakt driedimensionale fotoakoestische en ultrasound afbeeldingen van de borst. Op dit moment staat het apparaat op de mammapoli van het Medisch Spectrum Twente voor een klinische studie waar we zowel gezonde als aangedane borsten in beeld proberen te brengen. Tijdens mijn presentatie zal ik ons systeem maar ook andere bestaande fotoakoestische systemen introduceren, zal ik beelden laten zien die met deze verkregen kunnen worden en zal ik ingaan op mijn toekomstperspectieven voor deze techniek.

© 2023 De Laborant | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Door Doreen | Technische realisatie Sieronline B.V.