Terug naar Agenda

Christel Haekens

Spreker Christel Haekens

Techniek en stralingsblootstelling van mammografie, digitale borsttomosynthese en contrast-versterkte mammografie

Mijn naam is Christel Meers-Haekens, verpleegkundig specialist in het Maastricht Comprehensive Cancer Center. Sinds 2002 ben ik werkzaam in de zorg bij mensen met borstkanker en weke delen tumoren. Ik begeleid patiënten met borstproblemen – goedaardige afwijkingen, gediagnosticeerde borstkanker of erfelijk belasting – vanaf de diagnose tot en met de follow up.  Ik zie mezelf als een spil in het mammateam, die op een laagdrempelige manier zo efficiënt mogelijk de zorg voor patiënten regelt. Een ander deel van mijn werkzaamheden betreft het coördineren, het signaleren en het naleven van de kwaliteitsindicatoren op het gebied van mammacare. Daarnaast lever ik een aandeel in de wetenschappelijke onderzoeken omtrent borstkanker binnen het Maastricht UMC+.

Mijn presentatie zal gaan over de rol van de mammacare verpleegkundige en mijn rol als verpleegkundige specialist door de jaren heen. Daarnaast zal ik iets vertellen over de nieuwe ontwikkelingen binnen de borstkankerzorg.

© 2024 De Laborant | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Door Doreen | Technische realisatie Sieronline B.V.